Sjöberg- Sveriges häftigaste namn

Jaha, då har ännu en vecka gått. Går väldigt snabbt och jag har haft det lite segt på uppdateringsfronten men mycket har i alla fall hänt.


I tisdags var det träningstävling i Ystad och jag fick skjuts av Gunilla och Tessie. Jag hade med mig både Fia och Sjöberg och de gjorde båda två riktigt bra lopp!

Fia var först ut och hon överraskade mig väldigt mycket. Hon hade ganska bra fart loppet igenom och slalomingången satt som en smäck! Hon bara for in och gjorde alla portar rätt! Hon behöll farten i alla svängar som hon har så svårt med och gick ut med ett nollat lopp!

Sjöberg var riktigt taggad och hade svårt för att stå stilla i starten. Men sedan gick allting bra. Hade kanske någon lite stor sväng men lyssnade annars bra. Han gick också ut med ett nollat lopp. Vann gjorde Emelie med Fiha, grattis! Min Fia kom tvåa, Jens med Musse trea och jag med Sjöberg kom fyra. Gunilla och Tessie fick till ett jättefint lopp med 5 fel tror jag det var. En lyckad dag!


onsdagen satte sig jag, mamma, min syster och Sjöberg på tåget mot Dalarna. Det eftersom det var begravning för min gammelmormor på torsdagen. Väldigt fin begravning var det. Det var i alla fall kul att träffa min mormor, morfar, moster, morbror, morfarsbror  med familj och min morbrors sambo Anna. Åt god mat som man alltid gör där uppe.

 På fredagen satte jag mig på tåget mot Falkenberg med Sjöberg. Det tog 6 timmar med tre byten. Var ganska jobbigt, speciellt med en väska som vägde ett ton! Eftersom ett par av mina kusiner bor i Falkenberg kunde jag bo hos dem då det var agilitytävling där på lördagen. Vi hade väldigt trevligt på fredagskvällen. Jag åt så mycket popcorn att jag trodde jag skulle rulla fram dan efter. Kanske det hade gått snabbare då... Åkte i alla fall i god tid till tävlingen på lördagen. Kristina och Sofia hade redan sprungit sina lopp då med någon disk.

Banorna var ganska bra, någon svårighet där och där men ganska många svängar.
I agilityloppet var Sjöberg ganska seg. Kanske berodde det på värmen, allt resande eller bara för att jag var ofokuserad? I alla fall kom jag till hinder 7 (slutet på ett staket) då jag vände ryggen åt honom. Ha tog då samma hinder bak och fram. Sen efter balansen tog han rätt in i tunnelingången framför (fel då såklart) precis som han gjorde i Lund! Tror jag måste öva på det mer! Resten av banan gick väl bra men i typ joggingtempo. Lämnade honom i slalom i alla fall och det klarade han!

Efter det tog vi en liten fika och Sjöberg fick leka med Lovisa och Rebecka som är 8 år. Fick stå på prispallen ett antal gånger och hoppa över lydnadshinder och han hängde med på det men tröttnade lite efter ett tag. Tog sen en promenad och gick banan till hoppklassen.

Hoppklassen startade med många svängar fram och tillbaka och jag fick väl inget flyt i dem precis men jag kom igenom. In i en tunnel och sen mot en ganska svår slalomingång som Sjöberg klarade. Han var lite mer taggad nu men inte galen som han borde vara. Han klarade i alla fall slalomingången men sedan drog jag väl lite åt sidan så han missade den sista porten. Sen efter en tunnel drog jag honom inte intill mig tillräckligt så han tog fel hinder - diskad. Men när jag skull göra om det bara stack han till släkten som var där utanför banan och vägrade komma tillbaka så då fick han inte fortsätta. Ett sånt nybörjarfel! Jag var ganska irriterad på honom sen! Inget boll lekande blev det för honom efter det. Eftersom jag var sist så gjorde jag om banan efter ett tag och då klarade han den såklart felfritt! Hade sen lite strul med att lämna honom i slalom men det fixade sig sen. Fick i alla fall kommentaren att Sjöberg var Sveriges häftigaste namn! Det e kanske sant, det finns nog inte en hund till som heter Sjöberg i alla fall=) Men han låg fortfarande på minus hos mig.


kvällen gick vi en 45 minuters promenad till Ica och bunkrade upp med chips till hela familjen. Farfar var också där. Vi hade då ätit tacos som kvällsmat och la oss sen och tittade på film resten av kvällen.


Idag (söndag) åkte vi hem till farfar och fikade. Han hade både bakat lite och köpt en tärta. Var jättegott! Gick sen ner till pappas grav lite och kollade på blommorna jag hade skickat på vår födelsedag. Hade vuxit jättemycket!

Min kusin Rebecka skulle sen ha fotbollsmatch som vi åkte och tittade på. Hon e ju som värsta proffset! Vi har också kommit fram till att det är Sjöbergs absoluta favoritsport förutom agility och jakt. Han var väldigt, väldigt fokuserad på bollen. Synd han inte kunde vara så fokuserad på agilityn istället...

Åkte sen och åt lunch och tog en promenad i parken där vi barn och  (därmed vissa vuxna) lekte på lekplatsen.

Sen var det dags för mig att åka hem. Helgen gick väldigt fort och jag saknar hela släkten redan!

På tåget fick jag plugga lite om allemansrätten "inte störa och inte förstöra" eller vad det nu säger och lite om kanoter. Vi ska nämligen vandra imorgon. Vi ska då också orientera, paddla kanot, bli förhörda på de två häftena jag bara läst en gång, sova över i militärtält och fortsätta vandra på tisdagen. Låter kul va?! Så det blir bara att packa upp och sen börja packa igen.

Tänkte träna lite agility med Fia men det blev för mörkt efter maten så det blir kanske på tisdakväll.

Går fortfarande inte att sätta in bilder så det blir ett svartvitt meddelande igen.


I veckan blir det agilityträning och sen jobbedags i helgen igen.


Hoppas ni får kul i alla fall!


Kommentarer
Postat av: Stina & Toss

Vi tar nya tag på träningen på tisdag - hoppas du kan komma då. Planen är att bygga upp hoppklassbanan från i lördags, men det finns säkert utrymme för fler övningar. Hör gärna av dig om du har möjlighet och komma eller ej.



Ha det gott tills dess



Kram Stina

2008-08-31 @ 23:23:38
URL: http://tosseriet.webblogg.se/
Postat av: Sofia och Tajzon

Hej Tack för träningen igår! Vi lyckades bra tyckte jag men vi får träna mer ihopa för det behövs :) eller hur.



Kram Sofia

2008-09-03 @ 10:48:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0