Finlandia- Helsinki- Agility VM!

Ja nu har mer än en vecka gått och det har hänt lite.


På lördagskvällen var det en sån dag man tittade på klockan hela tiden så det var ganska jobbigt.


Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde på söndagen, det var säkert något viktigt men jag har inte en blekaste aning.


På måndagen var det nybörjarkurs i agility på klubben och det går framåt. De fick öva på byten, slalom och kontaktfält så nu kan dem öva mellan tillfällena också.

På eftermiddagen fick både jag och min syster en sån j**la utskällning av mamma då hon tyckte det var stökigt på våra rum så vi fick inte sätta en fot utomhus innan det var fint igen så det var bara att sätta igång och städa. När man väl storstädade så passade jag på att möblera om lite så jag fik lite omväxling. Jag hann i alla fall bli klar innan kursen började och det blev dessutom fint.


På tisdagen fick vi tillbaka SO proven och jag hade fått MVG-. Så det var ju ändå ganska bra.

Hemma efter skolan tränade jag "locket" med Sjöberg och Fia. Sjöberg kunde det sedan innan och han tycker det e såå kul att trycka på det. Fia var ny på det men fattade snabbt. Kunde sedan skicka henne till det och det gjorde hon bra.


På onsdagen tränade jag agility, då främst balanshindren. Satte dit locket och det funkade jättebra. Sjöberg fick äntligen ett sug framåt och gick snabbt ända ner på A:et så det ska jag fortsätta med. Fia tog jag det lite långsammare med men hon skötte det bra. Hon har lite svårt att stå kvar med bakdelen på hindret så det får vi träna, några tips??


På torsdagen blev det tidigt. Vaknade inte av klockan så mamma fick väcka mig!! Klockan 4 blev det då att jag gick upp, åt frukost och åkte till Rydsgård. Där mötte jag Ida, Jessica, Brita och Börje som var snäll att skjutsa oss till Svågertorp. Där åkte vi sedan tåg till Kastrup. Väntade två timmar, checkade in och gick igenom säkerhetskontrollen. Sedan var vi äntligen på väg till Finlandia!

Landade vid lunch då vi gick och kollade in läget lite, käkade och gick till hotellet. Kul att se Finland lite.


På fredagen steg vi upp ca 06:15 (jag lite, lite senare=) Kvart över fem i svensk tid. Jag och Ida sminkade oss i Sveriges flagga i hela fejset. Kom fram till ishallen när invigningen var och gick hem när det slutade. Alla resultat och info om VM finns på nästan alla andra sidor så det skippar jag att skriva om.          www.agilityonline.se

På lördagen var det bara att gå upp lika tidigt igen. Jag och Ida målade bara stora flaggor på kinderna då det var ganska svårt att få bort allt från ansiktet. Jag var den enda som vågade färga håret. Fast det blev ändå inte så bra. Det gula syntes knappt och det blåa blev nästan grönt i mitt blonda hår.  Satt alla timmarna och kollade agility. Så otroligt många duktiga ekipage det var med!!

På kvällen åt vi billig mat som vanligt och det var gott!


På söndagen var det bara finaler! Jag var helt osminkad faktiskt och hade bara en gulochblå tröja, peruk och flagga. Tog med väskorna till hallen och hade dem under trappan och det funkade bra. Så förargligt det var med Mascots rivning och Jennys diskning. Så bra det gick. Måste bara gratulera till alla framgångar och placeringar svenskarna fick. Även diskningarna var bra och fina lopp. Det gul och blåa syntes mycket när svenskar skulle starta. Vi skrek och hejade flitigt. Jag tror till och med att min bak e helt gul och blå efter alla timmar i den stolen på läktaren. Det var skönt att sätta sig på trappan ibland.


Dagen gick trots allt ganska snabbt och snart var vi på väg hem. Kanske blir det till att åka och kolla på VM nästa år i Österrike??

Jag ska säga att jag var ganska trött på vägen hem, sov när jag hade chansen. Man fick ju inte precis alla sina sovtimmar i Helsinki.


På måndagen gick jag till skolan två timmar för sent för jag var bara tvungen att sova ut och som tur var var mamma snäll och lät mig göra det.

När jag kom hem var det raka vägen till agilitybanan, nu hade man inspiration så det räckte. Jag la den mesta tiden på kontaktfälten och det funkar bra. Sjöberg var så laddad att han inte visste vart han skulle ta vägen, riktigt kul.

När jag nästan var klar hörde jag någon skrika, och det lät som om det kom från Kristinas hus så jag bara slängde ifrån mig grejorna och sprang. Slet upp dörren och ropade frågande vad som hände. Men där hände ingenting. Krister var i telefon och Krister satt typ vid datorn eller nåt. Ganska pinsamt!!! Men nu vet du att jag kommer om det händer nåt.

Det visade sig vara en stalltjej som hade skrikit hemma hos mig när en häst sparkat igenom en boxvägg och fastnat med ett ben. Den hade lagt sig ner och hade tillslut kommit loss. Som tur var skadade den sig inte så allvarligt, men det var nog läskigt.


Idag har det regnat som om det var en monsun här. Har bara öst ner i skurar. Jag har anmält mig till KM och årets nybörjare. Fått mina omdömen och gått på utvecklingssamtal. Kollat omkring på allas bloggar så jag inte missat någons uppdatering. Förresten Sofia, hur går det med din blogg???

Jag har annars pluggat och gjort lite intervaller med hundarna.


Prov och läxor vart ända dag i skolan nu. Agilitykurs imorgon och sen ska jag väl också träna någon dag med Sofia. Sen blir det jobb på lördag och tävling för Fia i Skurup på söndagen. Hoppas att hon har förbättrats sen förra tävlingen. Gick ju bra på RM!


Ja, nu får det räcka så länge. Vi hörs!


Johanna och terroristerna


Agility m.m.

Ja, jag ska börja med att säga att min lilla skada har läkt jättebra. Inget revben var brutet utan det var bara en muskel som hade fått sig en rejäl smäll. Det var inte skönt när det spred sig ner i hela armen, men nu e det borta. Såret på benet läker också bra och man kan säga att jag ömsar skinn.


Det var agilitytävling i Sofiero i lördags och där kan jag väl konstatera att det inte gick något vidare bra. Jag tyckte faktiskt att banorna var men det hjälpte inte. Agilityklassen började och jag bestämde mig att försöka springa själv även om jag gick omkring och haltade. Banan började rakt fram så där sprang jag och det straffade sig senare. Sjöberg fick någon stor sväng och sen gick han fel in i slalom. Då gav man ju upp lite men jag fortsatte och det skulle jag ju inte gjort. Det blev en haltande joggingrunda med stora svängar och helt kaos. Men vi kom igenom banan.


Hoppklassen skulle Sofia sen springa men det sket sig. Det blev lite om och men och ingen vågade springa med honom. Det slutade i alla fall att Micke sprang med honom. Sjöberg började redan i starten leta lite efter mig men mellan ettan och tvåan gick det skitbra förutom en stor sväng. Sen stack han ut ur en tunnel igen och sen sprang han ut i publiken och bara letade så Micke fick bryta. Jag var faktiskt lite sur på Sjöberg efter det.


På måndagen var det nybörjarkurs i Sjöbo och eftersom jag e hjälpinstruktör var jag där. Vi inriktade oss mest på raksträckor så hundarna fick fokus framåt. Jag höll i slalomträningen och vi visade lite olika metoder att lära in slalom på. Vi hittade lite olika lösningar för de olika hundarna. Vi snackade sedan om upp- och nervarvning, massage, stretching och hälsa. Jag tror att dessa ekipagen kommer komma långt i framtiden. Det var bra tryck i både förarna och hundarna. Eftersom jag hade tagit bussen dit var jag där ungefär en timme innan kursen började och hade tagit med Fia. Vi tränade lite slalom, kontaktfält och lite raksträckor och det gick ganska bra.


På tisdagen var det ett jättestort SO prov i skolan som handlade om mellankrigstiden (WW1 & WW2), jättekul...

På kvällen var det träningstävling i Simrishamn och jag fick skjuts av Gunilla, Tack så mycket!! Vädret var sådär och sen började det regna. Även om det var lite tråkigt så var det bra övning för Fia att också träna i regn borta. Jag startade med henne först och det gick bra. Hon hade inget sug framåt men hon var inte rädd eller tyckte att något var läskigt. Hon sprang lite förbi en tunnelingång så jag tror hon fick fem fel där men annars var hon felfri. Hon fick antagligen en massa tidsfel men vad gör det? Sen var det Sjöbergs tur och han var laddad. Han sprang på bra men jag vet inte om han hoppade på A:et. Men han gick ner bra på både bommen och på vippen. Efter en raksträcka var det ett staket som avslutning och han fick något stora svänga dör men annars är jag jättenöjd. Efter att alla klasser var slut åkte vi hem, orkade inte vänta på resultaten, det tar tillräckligt lång tid att åka hem ändå.


På Torsdagen hade vi muntlig redovisning på tyska och det gick också ganska bra där. Jag hatar att prata inför många människor men det funkar alltid bra ändå. 

Jag tränade agility med Sofia på eftermiddagen, Kristina skulle på mammakurs eller något sånt så hon var inte med. Vi byggde upp en kombination med raksträckor slalomingångar, bakombyten, svängar och tunnlar väldigt nära bommen. Det är det jag ska träna med Sjöberg har jag verkligen kommit på. Men Fia tränade jag på samma bana och hon gjorde det bra. Det e så kul att se henne sitta i kopplet när man ska hämta henne och ta in henne på banan. Hon är så glad att hon inte vet var hon ska ta vägen.

På kvällen ringde dem från jobbet och sa att jag kunde vara ledig på fredagen och söndagen. Väldigt skönt att slippa sticka direkt till jobbet efter skolan på fredagen.


På fredagen åkte jag istället med Ida till Burlöv och shoppade inför VM nästa vecka, hittade inga Sverigegrejor men vi hittade såklart andra saker, dessutom har vi redan bunkrat upp med gul och blåa saker innan.


Idag är det lördag och om tre timmar börjar jag jobba. Jag har städat lite i mitt rum för det såg verkligen ut som en bomb hade slagit ner här.


På torsdag går tåget från Skurup 5:25 till Malmö, sen blir det tåg till Kastrup därifrån och sen flyg till Finland. Ska bli jätteroligt att titta på Agility VM, finns det något bättre?


Ha det så bra!


Hej igen

Nu har det hänt lite saker den sist. Jag kan börja med vandringen.


Vi gick från skolan klocka åtta på morgonen och kom fram till Snogeholm klockan halv tolv. Vi hade stannat några gånger och väntat på ett par eftersläntrare, som inte var jag=). När vi kom fram åt vi spagetti och köttfärssås, ovanligt gott för att  vara skolans. Efter det hade vi några teambuildingsövningar. Bland annat var det att sätta upp militärtälten. Mitt lag satte upp vårt på en och en halv timme. Det andra laget blev klart en kvart senare och det sista var klart efter två timmar och en kvart! Där kan man ju snacka om samarbete. Lite måste man ju få skryta och vårt tält var faktiskt bäst, men det betydde ju inte att jag ville sova där. Nä, man måste ju sova med kompisarna.

Jag gick och la mig halv tolv, ganska tidigt men jag somnade inte precis då. Jag tror jag somnade klockan ett men under natten vaknade jag tre gånger av ett billarm. Klockan tre skrek några fjortisar utanför tältet och då började vissa i vårt tält skrika tillbaka. I tjugo minuter låg dem ock skrek åt varandra att hålla käften. Annars var det allmänt kallt, fuktigt och man låg med huvudet i nerförsbacke. Dagen efter var det dags att paddla kanot. För mig gick det bra när jag var mitt ute på sjön, nära land krockade jag hela tiden med stenar eller så åkte jag på grund. Jag och min kompis var de enda som inte trillade i, med eller utan mening. Efter det var det dags att gå hem och det första jag gjorde när jag kom hem var att somna i soffan. På kvällen tränade jag agility med Kristina och Sofia. Gick sådär som vanligt, men Fia var duktig.


På torsdagen städade jag, gjorde läxor och allt annat som var tråkigt. Jag red även ponnyn lite som jag och min syster ska utbilda lite, det gick också sådär men på slutet blev det bättre.


På fredagen åkte jag till jobbet direkt efter skolan. Förkyld var jag också. Så himla trött, hade ju inte kunna sova ut efter vandringen och det gjorde det inte bättre med förkylning.


På lördagen var det kurs för Caroline Lindqvist. Jag hade med mig både Sjöberg och Fia. Det gick verkligen jättebra! Fia fick göra samma klass 3 bana som Sjöberg, Toss, Rizzini och Tajzon gjorde och hon tog svängarna jättebra, även slalom. Med henne kollade vi även på vippen lite. Sjöberg skötte sig också jättebra. Klass 3 banan flöt på skitbra och inga missar som förstörde rytmen. Försökte också att inte krångla till det med axlar, armar och händer so m jag har börjat med på sistone.

Jag fick sen vila två timmar och sen stack jag till jobbet igen. Som tur var, var det ganska lugnt för att vara en lördagskväll. Jag var nog ett levande apotek när jag kom dit. Jag hade fått två Alvedon av Ragnar på kursen och tog två till innan jag gick till jobbet. Det var det däremot inte lika lugnt på söndagen. Helt fullt hela jäkla kvällen. En skitdag enligt mig då jag var trött, men jag höll humöret uppe ändå.


På måndagen sen var det skola igen med läxor så inget speciellt hände då. Det var egentligen meningen att jag skulle på nybörjarkursens inskrivning på kvällen. Men jag hade verkligen ingen möjlighet att komma dit. Alla bilar var upptagna, stalltjejernas bil var såld, inga bussar gick och det var för långt att gå. Blev verkligen ledsen när jag var tvungen att ringa och säga att jag inte kunde komma. Jag hade själv blivit väldigt besviken om någon hade gjort så mot mig,


I tisdags hände inget speciellt heller förutom att jag tränade agility på kvällen. Har köpt en skink-ost på tub som jag ska använda på kontaktfälten. Sjöberg och Fia älskar den och det gick riktigt bra att träna fälten. Men jag tror att jag bara ska använda tuben där så dem har något att set fram emot längst borta nere vid marken.


Idag, klumpig som jag e har jag kraschat in i cykelstället på skolan. Sjöbos kommun har bestämt att man bara ska ha en timmes rast per dag och vi har därför tjugo minuters rörelse de dagarna man inte har idrott. Vi skulle då leka en lek och det var ganska långsmalt där vi sprang fram och tillbaka. När någon skulle ta mig då böjer man ju sig undan för att inte bli tagen. Jag blev i vilket fall so m helst tagen men jag kom i en sån fart att jag inte såg vad som var det hållet jag hade böjt mig åt. Såklart var det cykelstället och bara kraschade in i det. Först tappade jag luften ganska länge vilket var ganska obehagligt. Jag har skrapat upp hela mig högra knä så det blödde ganska mycket och mina jeans var sönder. Min stortånagel på vänstra foten e på väg att trilla av och e helt svullen, och den kommer antagligen bli blå också. Precis under mitt vänstra nyckelben har jag skrapat så just nu känns det som om det inte finns någon hud där. Mamma var först inte säker på om jag hade brutit ett revben men det har jag såklart inte, försökte förklara det men man måste ju vänta och se hur det känns enligt henne och alla andra. Dem på skolan ville skicka mig till vårdcentralen men det var helt onödigt enligt mig.

Så nu ligger jag här, kan knappt röra mig, med is på tån och plåster på hela knät. Jag kan inte röra min vänstra arm på grund av skrapsåren, känns som om jag måste ha kryckor imorgon för att kunna gå. Skulle kanske träna agility ikväll men vi får se hur det blir. Jag kanske bara går och tittar på.


Vi hörs nån dag!


RSS 2.0